Fit4Surgery

Fit4Surgery

Fit4Surgery

Fit4Surgery

Fit4surgery is een programma voor mensen die een (zware) operatie moeten ondergaan. Ons doel is onder andere om de conditie te verbeteren, zodat iemand beter bestand is tegen de operatie. Hoe fitter erin, hoe fitter eruit. We noemen dit prehabilitatie. Uit onderzoeken is gebleken dat mensen die geopereerd moeten worden na het volgen van Fit4surgery minder last hebben van complicaties, een korte opnameduur in het ziekenhuis hebben en sneller herstellen na de operatie.

Wat is het?

Fit4surgery is een intensief trainingsprogramma in combinatie met goede voeding en aandacht voor stress vermindering.

  • Fysieke training; dit richt zich op het verbeteren van de algemene kracht en            conditie van een patiënt. Er wordt 3 x getraind onder begeleiding in de praktijk, aangevuld met wandelen en oefeningen thuis.
  • Voeding: goede voeding speelt een belangrijke rol zowel voor als na de operatie
  • Stressvermindering: chirurgische ingrepen kunnen voor veel stress zorgen bij patiënten. In dit programma is er aandacht voor ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en andere stress verminderende activiteiten.
  • Begeleiding voor bijvoorbeeld stoppen met roken en alcohol

De fysieke training vindt plaats in onze fysiotherapiepraktijk in zowel Yerseke als Hansweert. Dit programma wordt vaak aangeboden door het ziekenhuis waar je geopereerd wordt. Fysiotherapie SaFyR Yerseke-Hansweert neemt de fysieke training voor haar rekening. Er wordt intensief samengewerkt met de ziekenhuizen in de regio. De fysieke training start ongeveer 4 weken voor de operatie.


Heeft u vragen over onze behandelingen of wilt u een afspraak maken? 

Neem dan even contact met ons op.