Hartfalen

Hartfalen
Hartfalen

Wat is hartfalen?

Hartfalen is een complex van klachten en verschijnselen ten gevolge van het tekortschieten van de pompfunctie van het hart. Hartfalen komt ongeveer bij 1 op de 1000 Nederlanders voor. Na het 65ste jaar is hartfalen één van de meest voorkomende oorzaken van een ziekenhuisopname.

Is de training wat voor u?

Als u bekend bent met hartfalen, angstig bent geworden als gevolg hiervan en minder beweegt dan voorheen, is het beweegprogramma iets voor u. Door bewegen kan deze negatieve spiraal worden doorbroken. De pijn verdwijnt niet altijd volledig, maar u leert er anders mee omgaan. Hierdoor wordt ‘normaal’ functioneren weer makkelijker.

Intake

De eerste behandeling bestaat uit een kennismaking waarin de problemen die u ervaart door het hartfalen in kaart worden gebracht. Tegelijkertijd stelt u uw doelstellingen voor de trainingen vast. Ook worden er verschillende testen uitgevoerd om uw kracht en uithoudingsvermogen te bepalen. 

Het beweegprogramma

Het beweegprogramma wordt voor u op maat gemaakt. Het sluit dus perfect aan bij uw doelen en sluit aan bij uw belastbaarheid. Zo kan ook terugval voorkomen worden. De training vindt bij voorkeur 2 keer per week plaats.Heeft u vragen over onze behandelingen of wilt u een afspraak maken? 

Neem dan even contact met ons op.