Kids-workout

Kids-workout

Kids-workout

Gladiator Kids Workout

Elke woensdagmiddag van 16.00 tot 16.45 is het Gladiator Kids Workout, deze lessen worden gegeven door Ilse de Visser. Zij heeft de opleiding CIOS gevolgd en heeft een Cursus Gladiator Kids workout gedaan. 


Samen maken we sporten leuk en stoer. De lessen bestaan uit verschillende workout die ontworpen zijn voor het nog in ontwikkeling zijnde lichaam van kinderen. Naast training bevat de oefenstof ook leuke koppelingen naar gezonde leefstijl en voeding. 

Waarom is het belangrijk dat mijn kind beweegt?

Bewegen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Dit doen kinderen van nature ook heel graag. Natuurlijk is het goed voor het lichaam en voor de conditie, maar daarnaast is het ook zo ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen. Vooral voor jonge kinderen is dit laatste erg belangrijk. Door te bewegen pikken kinderen veel vaardigheden op die later bij het leren belangrijk zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan taal en ruimtelijk inzicht. Kinderen leren begrippen als boven, achter, links en rechts het beste middels bewegen.

Motorische groei vormt de basis voor alle verdere ontwikkeling. Wanneer kinderen te weinig bewegen zien we een achteruitgang in de concentratie. In combinatie met veel en ongezond eten kunnen zij ook overgewicht krijgen. Als je kinderen in hun eerste levensjaren aanleert om veel te bewegen en dat bewegen leuk is, zullen zij in hun latere leven blijven bewegen en daar ook veel profijt van hebben.

Bied sporten nog iets extra’s voor kinderen?

Voor het kind is sport niet alleen een manier om lekker te bewegen en bezig te zijn, maar ook om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Door te sporten leer je bijvoorbeeld om op je beurt te wachten of om samen te werken en je leert wat het is om bij een groep te horen. Bovendien helpt het een kind om zelfvertrouwen op te bouwen. Misschien kan hij/zij niet goed meekomen op school, maar is hij/zij wel een hele goede aanvaller tijdens het voetballen.

Voordelen van sporten bij kinderen

  • Verbetert coördinatie en motoriek. Beweging zorgt voor een betere ontwikkeling van coördinatie en motoriek bij kinderen. Zo wordt een kind bijvoorbeeld handiger en leniger. 

  • Verbetert fitheid. Van veel bewegen wordt een kind fitter: uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, techniek & coördinatie verbeteren. 

  • Verlaagt het risico op depressieve symptomen. Lichaamsbeweging zorgt ervoor dat het lichaam efficiënter omgaat met het verwerken van angst en stress. Zeker sporten leidt af van negatieve gedachten. Bewegen en sporten stimuleert de productie van endorfine, een stof die je humeur verbetert en je gelukkig(er) laat voelen.  

  • Versterkt spieren en botten. Beweging zorgt voor een krachtiger en sterker lichaam.

  • Vermindert of voorkomt diabetes. Voldoende lichaamsbeweging verbetert de insulinegevoeligheid bij kinderen. Regelmatige beweging helpt het menselijk lichaam namelijk om de bloedsuikerspiegel weer omlaag te brengen. 

  • Meer zelfvertrouwen en een hoger gevoel van eigenwaarde. Beweging heeft een positieve invloed op het emotionele welzijn van kinderen en jongeren. 

  • Vermindert gewicht en vetmassa bij kinderen met overgewicht en obesitas.

Zie ik jou binnenkort ook op de woensdagmiddag? Graag eerst een keertje kijken of het wat voor jou is? De eerste les is gratis. Vraag gerust naar de mogelijkheden! 


Heeft u vragen over onze behandelingen of wilt u een afspraak maken? 

Neem dan even contact met ons op.