Corona / long-covid

Herstel en Ondersteuning bij Long-COVID:

Fysiotherapie SaFyR Yerseke-Hansweert

Herstel en Ondersteuning bij Long-COVID:

Corona / long-covid
Corona / long-covid

Welkom bij Fysiotherapie SaFyR in Yerseke-Hansweert, waar we ons gespecialiseerd hebben in revalidatie voor mensen die te maken hebben met de gevolgen van een corona besmetting. De klachten die je kunt overhouden zijn divers en voor alle mensen verschillen. Klachten kunnen onder andere zijn benauwdheid tijdens inspanning, kortademigheid, verlies van spierkracht en conditie, maar ook problemen met geheugen en prikkelverwerking.

Deze klachten kunnen een grote impact hebben op je dagelijks leven. Werken kan bijvoorbeeld lastig zijn of op bezoek gaan bij anderen. Soms houden deze klachten langdurig aan en wordt dit long-covid of post-covid genoemd.

Meest voorkomende klachten:

De meest voorkomende klachten die kunnen ontstaan na een corona besmetting zijn;

  • Vermoeidheid
  • Moeite met het uitvoeren van dagelijkse bezigheden
  • Moeite met prikkelverwerking
  • Concentratieproblemen
  • Verminderde kracht
  • Kortademigheid tijdens inspanning
  • Vermindering van het uithoudingsvermogen
Corona / long-covid

Fysiotherapie bij long-COVID

De fysiotherapeut behandelt de klachten en beperkingen waarmee je na een COVID-19 besmetting te maken kunt krijgen. Hij of zij helpt je om inzicht te krijgen in deze klachten en adviseert en begeleidt bij het verantwoord weer opbouwen van dagelijkse activiteiten. Hierbij zijn energieverdeling en het risico op overbelasting belangrijke aandachtspunten. De fysiotherapeut zorgt er op deze manier voor dat je op een verantwoorde manier werkt aan je herstel. De fysiotherapeut kijkt ook hoe het verder met je gaat. Heb je problemen op mentaal vlak, verloopt het herstel goed en eet je (gezond) genoeg? Als het nodig is, schakelt de fysiotherapeut in overleg met de huisarts andere zorgverleners in zoals bijvoorbeeld een ergotherapeut of diëtist.


Het Fysiotherapie Proces bij Long-COVID

Intake: Hierin bepalen we samen, aan de hand van uw verhaal, uw doelstellingen, vragenlijsten en testen uw beginsituatie.

Individueel Behandelplan: Op basis van de intake stellen we een persoonlijk behandelplan op dat is afgestemd op uw specifieke situatie en de doelen die u  wilt bereiken.

Therapie: Afhankelijk van uw klachten en doelen kan uw behandeling onder andere bestaan uit:

  • Ademhalingsoefeningen: We gebruiken gespecialiseerde ademhalingsoefeningen om de longfunctie te verbeteren en kortademigheid te verminderen.

  • Oefentherapie: Onze therapie omvat oefeningen om spierkracht te verbeteren en uithoudingsvermogen te herstellen.

  • Zelfmanagement Training: We leren je strategieën voor zelfmanagement om je symptomen te beheersen en je herstel te bevorderen.

Vergoedingen voor fysiotherapie na corona

Je komt in aanmerking voor een vergoeding voor de revalidatie als je een verwijzing hebt van je huisarts of specialist. Met een verwijzing ontvang je uit de basisverzekering een vergoeding van maximaal 50 x in een periode van 6 maanden. Wanneer het nodig blijkt te zijn, omdat je nog niet voldoende hersteld bent, kan de huisarts of specialist éénmalig de periode verlengen met een maximum van 6 maanden.

Deze vergoedingen komen uit de basisverzekering en vallen onder het eigen risico.

Binnen Fysiotherapie SaFyR Yerseke-Hansweert zijn Marina de Reijger, Manon Braam en Dylan Wondergem gespecialiseerd in de post Covid revalidatie.


Samen op Weg naar Herstel

Bij Fysiotherapie SaFyR begrijpen we dat Long-COVID je dagelijkse leven kan beïnvloeden. Onze fysiotherapie is ontworpen om je te ondersteunen bij het herstellen van je fysieke en mentale welzijn na COVID-19. Neem contact met ons op voor meer informatie en om een afspraak te maken. Samen werken we aan een sterk herstel en een betere levenskwaliteit na Long-COVID.Heeft u vragen over onze behandelingen of wilt u een afspraak maken? 

Neem dan even contact met ons op.