Coronahersteltraining

Coronahersteltraining

Coronahersteltraining

Coronahersteltraining
Coronahersteltraining

Heb je langdurige klachten na een covid infectie?

Het kan zijn dat je door het coronavirus lange tijd klachten houdt zoals bijvoorbeeld vermoeidheid. Wij willen je graag ondersteunen om deze klachten te verminderen.


Wij hebben alle kennis en middelen in huis om je optimaal te begeleiden tijdens deze revalidatie. Wij hebben ons de afgelopen jaren, middels cursussen en Webinars, goed verdiept in het coronavirus en de bijpassende revalidatie. 

Door de korte lijntjes kunnen we daarnaast goed op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en onze therapie aanpassen en verbeteren als dat nodig is. Ook is er nauw contact met andere zorgverleners zoals huisartsen, diëtisten, ergotherapeuten en logopedisten. Mocht het tijdens de revalidatie nodig zijn, dan zal de fysiotherapeut het contact voor je leggen.

De therapie

De therapie kan op verschillende manieren plaatsvinden:

  • Begeleiding op afstand: contact met de longfysiotherapeut gebeurt telefonisch of middels beeldbellen
  • De longfysiotherapeut komt bij je thuis.
  • In onze praktijk in Yerseke of Hansweert.

Wanneer je voldoende hersteld bent en corona niet meer overdraagbaar is, zal je gevraagd worden om naar de praktijk te komen. De intake bestaat uit een vraaggesprek en een onderzoek. Tijdens deze intake zullen er ook testen afgenomen worden die als evaluatie dienen om je niveau en voortgang van je klachten te bepalen. Samen met je therapeut stel je je doelen voor de komende periode.

Aan de hand van je doelen en mogelijkheden stelt je fysiotherapeut een oefenschema op en gaat samen met je aan de slag om je doelen te behalen. Daarnaast hebben we ook oog voor andere klachten die niet direct met het bewegingsapparaat te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan problemen met concentratie, verdeling van je energie of moeite met drukte om je heen.

Als het mogelijk voor je is om langere tijd achter elkaar te trainen, wordt er samen met je gekeken naar de mogelijkheid om te trainen in de oefenzaal tegelijkertijd met andere patiënten. Je krijgt individuele aandacht, hebt een persoonlijk trainingsschema, dit geeft je de mogelijkheid langer te trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Een bijkomend voordeel is dat je contact hebt met andere mensen die met dezelfde klachten te maken hebben en zo je ervaringen kunt delen. Dit blijkt een zeer waardevolle aanvulling te zijn voor vele mensen. 

De frequentie van de behandelingen zal afhankelijk zijn van je belastbaarheid op dat moment. Evenals dat de duur van het behandeltraject afhankelijk is van de mate van je klachten als gevolg van corona.

Meer informatie over de vergoeding?

Sinds juli 2020 is er een tijdelijke regeling die de herstelzorg voor mensen met langdurige corona klachten vergoed. Deze vergoeding komt uit de basisverzekering. Je betaalt wel eigen risico. De herstelzorg kan bestaan uit fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek en/of logopedie.

Waar dien je aan te voldoen?

  • Je hebt een verwijsbrief nodig van jou huisarts of specialist

  • De verwijzing moet binnen 6 maanden aangevraagd worden na de acute ziektefase

  • Heb je een verwijzing, dan dien je binnen 1 maand starten met behandeling

  • Herstelzorg duurt maximaal 6 maanden. Soms krijg je extra herstelzorg, hiervoor is een verwijzing nodig van jou huisarts of specialist

  • Je doet mee aan een onderzoek


Heeft u vragen over onze behandelingen of wilt u een afspraak maken? 

Neem dan even contact met ons op.